Zondag 27-1-2019 Optreden in theaterzaal ‘de Huiskamer’ in Weert

Enkele maanden geleden heeft Mannenkoor Manoeuvre uit Weert ons benaderd om samen met hun en Zanggroep Andiamo een concert te geven. We reden in flinke regenbuien richting Weert. Eenmaal aangekomen in theater De Huiskamer werden we aangenaam verrast door deze zeer gezellige en sfeervolle zaal. Het podium was even wennen, omdat het aan de kleine kant was voor 33 Cascade-leden, maar met wat aanpassingen in de choreo was dit uiteindelijk geen probleem!

Manoeuvre trad als eerste op. Wauw, wat een prachtig geluid kwam er uit deze 20 mannenstemmen. Dit gezelschap was qua zang en choreo leuk om naar te luisteren en te kijken! Het leek er zelfs op dat ze de kleding aangepast hadden aan onze kledingvoorschriften……..

Hun optreden werd gevolgd door het koor Andiamo, dat zijn optreden gaf na een jaar hard repeteren. Ook een mannenkoor maar met een heel ander genre.

Daarna volgde er een korte pauze waar we een heerlijk kopje koffie/thee aangebodenkregen met -hoe kan het ook anders- een stukje Limburgse vlaai.

Na deze pauze mochten wij het podium betreden. We startten ons optreden met het lied ‘Livin’ on a prayer’ van Bon Jovi; het 250-koppige publiek was meteen erg enthousiast. Marga had een mooi afwisselend programma in elkaar gezet en ook bij de nummers ‘Walking in the air’ uit de snowman, ‘Mag ik dan bij jou’ van Claudia de Breijen ‘Vivre’ van Ramses Shaffy kon je een speld horen vallen en kregen we een groot applaus; heerlijk!!! Met de nummers ‘Don’t stop me now’ (Queen) en ‘Iedereen is van de wereld’ (The Scene) zag ik menigeen gezellig mee zingen. We sloten met de andere twee koren gezamenlijk af met het nummer ‘So Strong’. Het was heerlijk om tussen zo’n grote groep zangers te staan, vooral toen het publiek spontaan mee ging klappen.

 

Dit winterconcert werdafgesloten met een gezellig samenzijn met heerlijke soep en glühwein.

Kortom; Het was een heerlijk optreden waar zowel de koorleden als publiek met veel plezier op terug kunnen kijken.