verslag repetitie weekend

Een repetitieweekend om nooit te vergeten.

Op de memorabele 1 april 2023 stonden we met zijn allen klaar om te starten met een repetitieweekend dat eigenlijk geen repetitieweekend was, zoals we dat voorheen deden. Het waren ‘gewoon’ 2 repetitie dagen. Om goed voor de dag te komen op ons concert op 13 mei aanstaande, was het nodig om alles nog eens goed door te nemen en de puntjes op de i te zetten.

Daarom werd in Nuenen een zaal geregeld boven sporthal de Hongerman waar we naar hartenlust los konden gaan.

En dat hebben we gedaan!

Het concert dit jaar heeft veel voeten in de aarde. De concertcommissie heeft kosten noch moeite gespaard om eens even flink uit te pakken. Het moet dan ook een jubileumshow worden om nooit te vergeten! Alles wordt uit de kast gehaald om er een spetterend optreden van te maken, maar ik mag daar nog niet te veel over prijs geven.

En uhhh O ja, we gaan ook zingen. Daarvoor waren we ook in de Nuenen. Het programma voor de dagen was gemaakt door de concertcommissie en bestond uit een aantal keren de volledige doorloop van het concert. Soms ‘droog’ dus alleen de choreo en daarna volledig dus choreo, zang, en al die andere dingen waar ik helaas nog niks over mag zeggen.

De meest hilarische momenten ontstonden toch wel met het op- en aflopen van en naar het podium. Altijd leuk als er verwarring ontstaat. Of je nou links of rechts om moet draaien, of je atributen mee moet nemen of niet, of je vervolgens in de nieuwe of in de bestaande opstelling moet gaan staan in de coulissen. En wat moest je nou doen met die atributen? Kortom alle reden tot chaos, wat dan weer tot wanhoop bij de organisatie leidt.

Maar we hebben wel gelachen.

Ook voor de inwendige mens werd goed gezorgd. Op beide dagen was er een prima lunch met soep en broodjes of verrukkelijke salades (dank Annemieke!) die een welverdiende en noodzakelijke pauze maakten tot een gezellige onderbreking in het programma. Tijdens de breaks tussen de repetitie momenten was er voldoende gelegenheid om even iets te drinken of koekjes en dropjes van de bar te ‘pikken’.

Zaterdagavond konden een aantal mensen het niet laten om samen even door te gaan. In de Bengel in Nuenen hadden we een tafel gereserveerd waar we heel gezellig hebben gegeten.

Op zondag was het moment dat alles waar we de laatste jaren zo hard aan gewerkt hebben samenkwam. Tijdens ‘ My Immortal’ werd duidelijk dat het wel heel mooi gaat klinken allemaal. Dat wordt een prachtige opening van de show!

Terugkijkend kunnen we wel stellen dat we een heel geslaagd en bijzonder -niet- weekend hebben doorgemaakt waar we flink hebben gewerkt en veel plezier hebben gehad. Tja, en zo’n avond en overnachting zijn dan misschien wel leuk maar het is niet echt nodig.

Kortom, veel dank aan de organisatie en alle anderen die eraan hebben bijgedragen om er een geslaagd weekend van te maken.

 

Jos ten Brink 5-4-2023