Valkenswaard volkoren zondag 26 juni 2022

Alle koren werden hartelijk ontvangen op de Statie met koffie, thee en iets lekkers. Iedereen kreeg een tasje met een lunchpakket en consumptiebonnen en ook kreeg ieder koor een personal assistant die zorgde dat we tijdig bij het juiste podium kwamen. Al met al was het super goed geregeld door de organisatie. 

 

Er stonden voor ons 3 optredens gepland; het eerste was bij de horeca op de Statie. Het optreden ging lekker en het publiek was enthousiast. Het was alleen jammer dat het langs een drukke doorgaande weg was, waardoor er best veel geluid was van het verkeer. Na het optreden gingen alle instrumenten in de aanhanger en gingen we op weg naar het tweede optreden, ditmaal op de Markt bij café Le Troubadour. Daar hebben we eerst zelf gezellig op het terras wat gedronken en geluisterd naar de zanggroep die voor ons acte de présence gaf. Het is altijd leuk om ook naar andere koren te luisteren. De groep had leuke meezingers in het repertoire en er werd uiteraard volop meegezongen door de Cascade leden.

Op de Markt was het gezellig druk. Er werd door de horeca (heel slim) nog vlug het terras extra uitgebreid. Onze liedjes werden enthousiast meegezongen en na de leuke reacties en complimentjes in ontvangst genomen te hebben moesten we vlug plaats maken voor het volgende koor. Inpakken dus en op naar het derde optreden, ditmaal op een mooi podium bij de Corridor. Het podium was ietwat aan de kleine kant waardoor we ervoor kozen om te zingen zónder choreografie en dat is voor sommigen ook wel eens fijn. We hebben heerlijk gezongen en dan merk je toch wel dat je op een podium beter geluid hebt en dat ons optreden nóg beter te horen was. De in eerste instantie rustige locatie vulde zich met winkelend publiek dat bleef staan om te luisteren en er werd weer volop meegezongen en geklapt.

Daarna zijn we weer naar de Statie gegaan om bij café du Commerce het festival gezamenlijk af te sluiten. Enthousiast werden “Iedereen is van de wereld”, “Brabant” en de alom bekende meezinger “Nie knieze, nie zeure” uit volle borst door alle aanwezige koren meegezongen. Het was een leuke dag met goed weer, waar we met z’n allen volop van hebben genoten.