ROOI VOLKOREN ZONDAG 9 OKTOBER 2022

Voor de tweede keer hadden we ons ingeschreven om aan dit korenfestival mee te doen en gelukkig werden we weer ingeloot om deel te nemen aan dit grote, gezellige festival! Wij waren één van de de ruim zeventig koren die hun diverse repertoire op wel 18 verschillende locaties in het leuke, gezellige centrum van St. Oedenrode lieten horen. Het weer werkte erg goed mee en de zon deed goed zijn best; dat was erg fijn!

Omdat het zo’n mooi weer was, vonden wij het jammer dat wij drie keer op dezelfde binnenlocatie waren ingedeeld. Wij hadden ook graag een half uurtje willen “shinen” op het kerkplein, het hoofdpodium op de markt of gewoon op een hoek van de straat waar veel mensen voorbij kwamen lopen. Maar ondanks dat hebben wij toch drie keer lekker gezongen en een afwisselend programma ten gehore gebracht, zoals One, Laat me, 21 guns, Don’t stop me now en als afsluiter “Brabant”.

We zingen altijd met veel plezier en enthousiasme en mede door de choreo komen we (al zeg ik het zelf) altijd best leuk uit de verf.
Ook wil ik even zeggen dat het erg fijn is dat wij een eigen combo hebben, dus dat we live begeleid worden door piano, drums, gitaar en basgitaar. Veel koren hadden deze begeleiding niet en zongen met begeleiding van een MP4.

Op deze leuke zondagmiddag hebben wij drie mooie optredens gegeven en de toeschouwers (ook de leden van andere koren) waren erg enthousiast; er werd spontaan meegezongen en geklapt met sommige nummers…
Tussen onze eigen optredens zijn wij zelf gaan genieten op het terras van de andere koren.

We hebben een mooie, zonnige en gezellige muzikale zondag gehad. Wie weet staan wij volgende jaar ook op een buitenlocatie met zo’n mooi weer !!