Optreden severinus 17 december 2019

Wat was het weer leuk! Ons jaarlijkse optreden bij Severinus in Veldhoven. Een plek in Veldhoven waar geestelijk gehandicapten begeleid wonen. Om 18.30 moesten we verzamelen,  en ieder jaar vind ik het weer een doolhof. Maar toch weer gevonden.

Er stond een tent met heater voor ons klaar bij de plek waar een kerstrondgang gelopen kon worden. Er was koffie en kerstbrood en houtvuren voor de sfeer. Helaas was het geen winters weer zo’n 8 graden.

Om 19.00 startte we met ons eerste blokje. We hadden veel publiek en werden enthousiast toegejuichd. Het was niet erg ruim in de tent maar als vanouds reuze gezellig. Er waren ook nog bewoners die er gezellig tussen kwamen staan.

Na een pauze met koffie startte we ons 2e blokje. Dit keer helaas regenachtig en Marga moest opletten dat het water haar nek niet in liep. In het 2e blok kwam er een jongeman die wel piano kon spelen en hij mocht ons begeleiden bij “midden in een winternacht”. Natuurlijk kreeg hij applaus van ons en hij glom van trots. Volgend jaar komt hij weer garandeerde hij.

Bij ons derde blok kwam er een hele vrolijke trommelaar langs. Hij kon iedere keer niet wachten met beginnen, en sloeg met zijn stokjes tegen elkaar. Marga had hem aardig onder de duim, en kon hem tijdens verschillende liedjes duidelijk maken wat hij moest doen. Op de trommel of op zijn woodblock of bekken. Ik vond zelf dat hij het heel goed deed.

Al met al weer een heel leuk en dankbaar optreden met lol voor de toeschouwers en voor ons.