Optreden Eckartdal 18 november 2023

Na twee mooie concerten te hebben gegeven bij de Hofnar in Valkenswaard stond er afgelopen zaterdag een optreden gepland op Eckartdal. 

Toen onze zanggroep in 1985 werd opgericht, stonden er voornamelijk dit soort optredens in onze agenda’s: kerkdiensten, muzikale avonden in verzorgings- en ziekenhuizen en voor de Zonnebloem.

Dat werd in de afgelopen jaren wel anders, met optreden op korenfestivals en concerten…                              Maar op Eckartdal verzorgen wij nog jaarlijks een kerkdienst. Hiervoor werden de “kerk ”mappen bij een koorlid van de zolder gehaald en hebben we afgelopen woensdag nog een aantal nummers gerepeteerd. Deze kerkdienst wordt altijd gehouden in de Herberg waar een warme, fijne sfeer heerst. De bewoners zijn blij dat we er zijn er wordt ook vele malen luid geapplaudisseerd. Ze zijn ook zichtbaar blij als ze iets mogen betekenen in deze dienst, zoals de kaarsen dragen, deze aansteken of een tekst voorlezen. Ook de vele voorbeden die worden uitgesproken zijn heel divers; er wordt gebeden voor een overleden bewoner, voor een zieke mama maar ook voor carnaval.

 Als we het liedje “Kumbaya” inzetten wordt dit volop meegezongen. Maar ook zingen ze uit volle borst mee bij het liedje “Dona Nobis “, waarbij onze drummer even de drumstokken weg legt om deze canon mee te komen zingen. Enkele koorleden hebben af en toe wat minder zicht omdat er een bewoner voor hun neus staat die mee zingt en dirigeert met een verfkwast in zijn handen; hij geniet volop!

Aangekomen bij het slotlied “Brabant” stappen sommige bewoners spontaan naar voren en gaan tussen onze koorleden staan om mee te zingen en in onze armen te haken; hoe mooi en fijn is dat!!

Aansluitend worden wij nog uitgenodigd om een kopje koffie /thee te komen drinken. Alle bewoners, maar ook wij als koorleden, gaan na deze dienst met een warm en goed gevoel naar huis na dit sfeervolle optreden.