Best Veul Koren

Optreden Best Veul Koren 24 september 2022

Zingen blijkt een grote hobby te zijn in Best. Er zijn in Best rond de 30 zanggroepen. Vandaar een jaarlijks terugkerend festival: Best Veul Koren. Omdat wij als zanggroep Cascade uit Eindhoven, enkele leden hebben die uit Best komen, mochten wij als gastkoor deelnemen aan dit festival. Hoe leuk is dat! Zowel op buitenlocaties, zoals het Dorpsplein, als op binnen locaties, zoals Gasterij Archipel, werd er tussen 14.00 en 17.00 uur volop gezongen. Gasterij Archipel was twee keer de locatie, waar wij mochten optreden. Kan het buiten? Toch binnen? De weersvoorspellingen lieten ‘buiten’ niet toe. Niet voor ons met onze instrumenten, niet voor ons publiek; bewoners van Archipel en hun naasten, uitgenodigde buren, want het was ook Nationale burendag én onze eigen lieve naasten, die ons graag zien en horen.
Hoe mooi dat Cascade met onze eigen(wijze) muziek, zó verbindend kan zijn.
En we hebben genoten. We namen het publiek onder andere mee naar Gouden velden, lieten hen weten niet te willen stoppen, onze vrienden niet te vergeten, vroegen of we dan bij jou mogen, de wereld te delen met iedereen, we zouden willen blijven, maar met een lief tot ziens lieten we ze blij en vrolijk achter in Brabant.
Toen voor het publiek de advocaatjes met slagroom en wijntjes erbij kwamen, wisten we: we zijn wéér geslaagd in een mooi, sfeervol optreden. Het samenspel tussen koor en combo klopte. Onze speciale dank naar gastpianist Bert Peeters.
De middag werd gezamenlijk met alle zangers op het dorpsplein afgesloten met “Mag ik dan bij jou?” en “Thank you for the music.”
Best Veul Koren mag terugkijken op een geslaagde muzikale middag.
Dat doet Cascade ook.