Korenfestival in Oisterwijk 2024

Op 7 juli 2024 mochten wij als één van de 21 koren spelen en zingen op de lustrumeditie van het Korenfestival in Oisterwijk. 21 geselecteerde koren met divers repertoire waaronder Shantykoren, smartlappenkoren én popkoren.


Op 6 podia was er van 13.00 tot 17.15 uur non stop muziek te horen.
Het weer leek mee te vallen; niets stond een leuke muzikale middag in de weg.
Om 13.00 uur zongen wij, weliswaar in afgeslankte vorm, maar met evenveel power, onze mooiste liederen, waarbij langslopend publiek niet anders kon dan blijven staan om te luisteren.
Het vrolijke ‘We go together’ nodigde direct uit tot enthousiast meezingen. Er werd meebewogen op ‘Havana’ en ‘Skin’ was ontroerend mooi. Zo ook ‘Mag ik dan bij jou.’
Zowel vorige week op het korenfestival in Valkenswaard, als nu in Oisterwijk hielden mensen het niet droog. “Wat zingen jullie ingetogen mooi; het raakt!” was dan ook een welgemeend compliment.

Het smaakte naar meer! Maar helaas viel pure pech ons koor ten deel. Eenmaal alles opgebouwd voor ons tweede blok muziek, bleken we geen stroom te hebben. Daarbij dreigde een fikse regenbui. Tot grote spijt van ons én het publiek die het oprecht jammer vond, hebben we noodgedwongen doen besluiten niet op te treden. Daardoor hebben we helaas ook de stadsomroeper gemist.
Enigszins teleurgesteld zijn we huiswaarts gegaan. Daardoor hebben we ook de gezamenlijke afsluiting van onder andere De Engelbewaarder gemist.

Desalniettemin heeft ons leuke optreden en ons zingen met zin een mooie indruk achtergelaten en gaan we tevreden de zomervakantie in; The sun is shining in the sky!